Cinci persoane, cetățeni români, sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

În ultimele 24 de ore, la nivelul ITPF Sighetu Marmației s-au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

*Astfel, azi noapte, în jurul orei 00.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul STPF Maramureș a observat, pe raza municipiului Sighetu Marmației, două persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea și reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele fugind în direcții diferite.

Persoanele în cauză au fost descoperite ascunse în vegetația din zonă și reținute. Ulterior acestea au fost identificate ca fiind Stelică S., de 25 ani și Cătălin O., de 19 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care în urma cercetării terenului a descoperit șase colete care conțineau cantitatea de 3.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 35.550 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cei doi maramureșeni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Poienile de sub Munte au depistat, în data de 10.11.2014, la o altitudine de peste 1.700 m, mai multe persoane care cărau către interiorul țării colete voluminoase.

Echipajul poliției de frontieră a procedat la reținerea celor în cauză, dar la observarea lucrătorilor noștri bărbații au lăsat coletele și profitând de terenul muntos împădurit au încercat să fugă.

Aceștia au fost reținuți la scurt timp de către o echipă operativă însoțită de câinele de urmă și identificați ca fiind Vasile A., de 25 ani, Ioan A., de 21 ani și Andrei O., de 37 ani, toți domiciliați pe raza județului Maramureș.

La cercetarea terenului au fost descoperite șase colete care conțineau cantitatea de 2.857 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 25.300 lei.

Cei trei tineri sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

*Ieri dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, șase colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră, ce conțineau țigări de contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.990 pachete cu țigări, marca "Viceroy Red", de proveniență ucraineana, în valoare de 257.480 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, au fost informați și grănicerii ucraineni efectuându-se cercetarea în comun a evenimentului de frontiera.

* Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit abandonat, în apropierea frontierei de stat, un autoturism marca Volkswagen înmatriculat în Irlanda în care se aflau mai multe baxuri cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.330 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 43.300 lei care au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet