Jocul a fost creat pentru ca oamenii să nu mai fie sedentari și să se plimbe, doar că, după cum era de așteptat, are și efecte adverse.

Oamenii caută disperați Pokemoni în diverse locuri, așa fiind și cazul unei femei din Georgia.

Femeia a sunat la Poliție, după ce a fost închisă într-un cimitir după ce ajunsese acolo la vânat de Pokemoni.

Prinsă de joc, femeia nu și-a mai dat seama că s-a întunecat și că poarta cimitirlui a fost închisă.

Speriată de situația în care se afla, aceasta l-a sunat pe fratele său, înregistrând conversația.

„Am intrat în cimitir să prind niște pokemoni și poarta era deschisă că așa am reușit să intru. Acum poarta este închisă și sunt blocată în cimitir de 20 de minute și îmi vine să plâng pentru că sunt îngrozită. Am sunat la 911 să vină să-mi deschidă poarta, nu e deloc amuzant”, spune femeia în timp ce începe să plângă, potrivit Libertatea.

Un alt caz înspăimântător a fost cel al unei tinere în vârstă de 19 ani, care a dat peste un cadavru în timp ce căuta un Pokemon într-un joc „real”, disponibil pe iphone. (Mai multe detalii AICI).

În plus, mulți amatorii de pokemoni se plâng de faptul că jocul îi oboseşte. Mai mult, o parte din ei acordă foarte mult timp pentru găsirea personajelor încât renunţă la somn. Partea mai putin plăcută a jocului nu a întârziat să apară. Hărţile folosite se bazează pe o aplicaţie mai veche, pentru GPS. Fără a fi actualizate, hărţile nu arată locaţia actuală a clădirilor, transformate acum în instituţii oficiale, ceea ce pune într-o situaţie delicată autorităţile din mai multe state.

În Australia, Poliţia din mai multe oraşe a atras atenţia jucătorilor că accesul în interiorul staţiilor de poliţie este interzis.

Iar în Statele Unite, o persoană s-a plâns autorităţilor atunci când casa i-a fost luată cu asalt de jucători. Omul s-a speriat când un grup de oameni a început să alerge în jurul casei sale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet