Clipe de groază pentru şoferii care circulau pe segmentul de autostradă Gilău-Turda, din judeţul Cluj, pe sensul spre Târgu-Mureş. Ei s-au trezit că din contrasens vine o maşină, al cărei şofer a încurcat ieşirile şi a decis să întoarcă în loc. Doar că inconştientul i-a pus în pericol pe toţi cei care mergeau regulamentar.

Secvenţele au fost surprinse cu camera de bord de un asemenea şofer care circula regulamentar. Pe imagini se vede cum bărbatul care merge pe contrasens o face pe banda a doua, nu pe banda de urgenţă, unde ar fi evitat din pericol. La un moment dat, o altă maşină care circulă regulamentar, dar cu viteză intră într-o depăşire iar şoferul observă târziu că din faţa lui vine cineva, pe interzis.

Şoferul care circulă regulamentar are un reflex de pilot de raliuri, reuşeşte să ciupească frâna, să tragă de volan şi să evite impactul direct, care ar fi dus la un adevărat carnagiu. Mai departe, autoturismul intră în derapaj dar reintră pe traiectoria bună.

În cele din urmă, oamenii au sunat la 112, iar poliţiştii l-au găsit repede pe şoferul kamikaze, pe aceeaşi autostradă, dar pe sensul bun. L-au oprit, i-au luat carnetul şi l-au amendat cu 800 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și