Un elev în vârstă de 16 ani a luat mașina părinților, o Dacie Sandero, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, și a plecat la plimbare împreună cu doi prieteni, în vârstă de 15 ani, respectiv 16 ani. La un moment dat, un polițist i-a făcut semn minorului să oprească, însă acesta a accelerat.

Noi imagini apar cu copiii care au pus pe jar trei echipaje de poliţie în centrul oraşului, la Craiova. Elevul care conducea maşina părinţilor, o Dacie Sandero, este surprins când accelerează, iar prietenii săi îi cer să o ia "printre blocuri" ca să scape.

La volan se afla Dragoş Turcu, în vârstă de 16 ani, elev în clasa a X-a la Liceul Gheorghe Chiţu din Craiova. Prietenii care erau cu Dragoş în maşină, în vârstă de 15, respectiv, 16 ani, sunt şi ei elevi în clasele a VIII-a şi a X-a, la alte două licee din Craiova.

Minorii erau live pe facebook în timp ce erau urmăriţi de poliţişti. Imaginile arată cum au vrut să scape de poliţiştii care-i urmăreau cu sirenele pornite. "Trei maşini de poliţie după noi, să moară viaţa mea!", a strigat tânărul care se afla în dreapta şoferului. "Frână dreapta... băi, băi, giratoriu... frâna dreapta repede...şi bagă printre blocuri, fă ceva. Mamă, ne urmăreşte poliţia.", strigau copiii.

La un moment dat, şoferul a tras de volan, iar prietenul din dreapta a spus speriat: "Băi, nu mai face de astea". "Păi, eu crezi că am vrut?", a răspuns panicat Dragoş. La scurt timp, adolescentul a pierdut controlul volanului şi a lovit o maşină care era parcată pe stradă, scrie Adevărul.

Cei trei copii au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul de poliţie. Dragoş Turcu a spus că a luat cheile de la maşina părinţilor fără ca aceştia să ştie şi a plecat la o plimbare cu prietenii.

Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi continuă cercetările. Părinţii au declarat că nu ştiau unde sunt copiii şi ce fac.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și