Embla Ademi, o fetiță de 11 ani cu Sindrom Down, din Macedonia de Nord a fost victima colegilor ei de clasă și a părinților acestora, care au refuzat să-și lase copiii în clasă cu ea.

Aceștia au transmis într-o petiție că nu vor permite copiilor lor să meargă la școală din cauza „agresiunii elevei Embla”, astfel că, atunci când s-a întors la școală pentru al doilea semestru, fetița s-a trezit singură în clasă.

Când președintele țării, Stevo Pendarovski, a auzit de cazul Emblei, a decis să ia măsuri. Șeful statului a vizitat-o și, într-un gest de susținere, a însoțit-o la școală, iar imaginile cu ei au devenit virale pe rețelele sociale.

„În societate, toți suntem egali. Am venit să-mi arăt sprijinul și să atrag atenția că incluziunea este un principiu de bază”, a declarat Pendarovski.

„Copiii cu dezvoltare atipică nu trebuie doar să se bucure de drepturile pe care le merită, ci și să se simtă egali și bineveniți în lumea care le aparține în mod firesc. Este obligația noastră, ca stat, dar și ca indivizi, iar incluziunea trebuie să fie principiul de bază. Am avut onoarea să simt astăzi energia minunată a Emblei în casa și școala ei!”, a scris Pendarovski pe Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet