În capitală au avut loc ciocniri pe marginea protestului, reprimate cu gaze lacrimogene. Potrivit Reuters, poliţia a încercat să respingă demonstranţii în apropierea gării Saint-Lazare din capitală, după ce protestatarii au răsturnat o motocicletă a forţelor de ordine. De asemenea, ciocniri între poliţie şi demonstranţi au izbucnit şi pe artera Champs-Elysees, unde s-a tras cu gaze lacrimogene, iar traficul a fost oprit, au arătat imaginile televizate.

La un alt protest convocat de politicieni de extremă-dreapta în vestul Parisului, manifestanţii care se opun măsurilor anti-coronavirus au purtat bannere pe care scria "Opriţi dictatura".

În întreaga Franţă, au fost planificate proteste în oraşe precum Marsilia, Montpellier, Nantes şi Toulouse.

Vineri, Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului, a aprobat un proiect de lege care extinde cerinţa ca persoanele să demonstreze că au fost testate negativ pentru virus, că au fost vaccinate sau că s-au recuperat pentru a avea acces în anumite locuri. Legiuitorii au aprobat, de asemenea, vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sănătăţii.
În continuare, reglementările trebuie să fie aprobate de Senat, camera superioară a parlamentului.


Astfel, începând cu luna august, oamenii vor trebui să dovedească faptul că au fost vaccinaţi, că au fost testaţi negativ sau că s-au vindecat de COVID-19 pentru a putea lua trenuri pe distanţe lungi sau pentru a intra în baruri, restaurante şi centre comerciale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și