În data de 26 septembrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 9.30, lucrătorii din cadrul sectorului au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Bistra, un autocamion, marca Roman, condus de un cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, care transporta material lemnos.
La controlul efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub lemne, mai multe colete voluminoase, fapt pentru care autocamionul și conducătorul auto au fost conduse la sediul inspectoratului teritorial, în vederea efectuării unui control amănunțit.
Cu această ocazie, sub cantitatea de material lemnos transportată au fost descoperite 60 de colete care conțineau 29.960 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deţinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
Autocamionul folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar ţigările, în valoare de peste 263.000 lei, au fost confiscate.
În continuare, se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în această activitate infracţională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet