"Evenimentul va cuprinde trei zile cu șase sesiuni de zbor cu balonul cu aer cald, zboruri captive, sesiuni de night glow, activități artistice, petreceri cu tematică maramureșeană, expoziții tematice și alte activități de interes pentru turiști și participanți. Ne dorim ca toți oaspeții care vor vizita Maramureșul pe durata acestui îndrăgit sport să remarce frumusețea locurilor noastre și să simtă ospitalitatea localnicilor", a spus Gabriel Zetea.

Acesta a mai arătat că, la ultima ședință, consilierii județeni au fost de acord să aloce din bugetul de rezervă al instituției suma de 50.000 de lei pentru susținere evenimentului.

De asemenea, coordonatorul programului, președintele Asociației Sens, Loredana Ionescu a precizat că zborurile cu balonul programate în toamna acestui an promovează valorile culturale specifice Maramureșului.

"Maramureș Balloon Fiesta este un eveniment internațional care promovează frumusețea și valorile culturale ale Maramureșului. Este organizat pentru maramureșeni, dar și pentru românii de pretutindeni, pentru turiștii și vizitatorii străini, evoluția acestor impresionante aparate de zbor fiind un spectacol vizual de excepție care nu se întâlnește oriunde", a declarat Loredana Ionescu.

Potrivit acesteia, la evenimentul care va fi găzduit de Aeroportul Internațional Maramureș, situat în localitatea Tăuții Măgherăuș, s-au înregistrat un total de 61 de baloane participante din aproximativ 30 de țări din Europa, cu un număr de peste 1.000 de zboruri și aproape 20.000 de participanți.

A patra ediție a "Maramureș Balloon Fiesta" va avea loc în intervalul 28 septembrie — 1 octombrie. Festivalul este considerat cel mai mare ca și anvergură din țară și la acesta vor participa 25 de echipaje din mai multe țări europene, inclusiv România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și