Incidentul a avut loc pe strada Grănicerilor din Baia Mare. Conform informațiilor, se pare că de ceva timp trei polițiști sub acoperire au urmărit un cuplu din municipiul Baia Mare: soț și soție.

Pe strada Grănicerilor, polițiștii îmbrăcați în civil au reușit să oprească în trafic autoturismul celor doi. La volan se afla soţia, care, crezând că sunt hoți, a demarat în trombă. În acel moment, mașina l-a lovit pe polițist la cot și la umăr și a trecut cu roata autoturismului peste piciorul unuia dintre polițist. Femeia a încercat să scape, după ce soțul ei i-a spus să fugă.

Nu a ajuns prea departe deoarece autoturismul s-ar fi oprit într-un morman de zăpadă. „I-am spus să plece că eram într-o zonă rău famată, credeam că suntem jefuiți. Soția mea este foarte bolnavă și i-am spus să se salveze și să plece”, a povestit soțul femeii.

Polițistul accidentat a căzut şi în scurt timp a fost preluat de un echipaj SMURD și dus la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde a primit îngrijiri medicale.

Femeia de la volan a declarat că s-a speriat, crezând că va fi jefuită. Acum atât ea cât și soțul ei sunt anchetați de polițiștii de la Rutieră pentru ultraj.

Deocamdată nu se cunoaște motivul pentru care cuplul de băimăreni a fost filat de polițiștii sub acoperire.

Biroul de presă al IPJ Maramureș a confirmat faptul că trei polițişti au fost implicați în acest incident. „A fost vorba de o acțiune a poliției. S-a deschis dosar penal pentru ultraj”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE: Comunicat de presă IPJ Maramureș

Aseară, pe strada Grănicerilor din Baia Mare, în timpul unei acțiuni desfășurate de polițiștii maramureșeni pentru documentarea activității infracționale a unor persoane, o femeie în vârstă de 36 de ani aflată la volanul unui autoturism nu s-a supus legitimării și a plecat cu autoturismul rănindu-l pe unul dintre polițiști.

Sub coordonarea procurorului se desfășoară cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet