Pasul Gutai a fost inchis circulatiei din 20 august. Conform graficului initial, traficul rutier ar fi trebuit sa fie reluat din 30 septembrie. Ulterior autoritatile au cerut rabdare de la maramureseni pentru ca lucrarea sa poata fi executata corespunzator. Astazi, 5 octombrie, s-a reluat circulatia prin zona. Soferii au fost nauciti de ceea ce au gasit: doar 12 km asfaltati, dar si aici lucrarile s-au facut “de ochii lumii”. Drumul e acum mai stramt, iar in curba nici macar nu incap doua camioane, unul pe langa altul. In rest, tronsonul e impanzit de gropi.

“Jumatate-i bun, jumatate-i facut, jumatate mai au de lucru. M-as fi asteptat sa fie terminat. Sunt dezamagit”, a declarat unul dintre soferi.

Un alt conducator auto a aratat ca “nu e foarte ok. Si asfaltul nu este ce m-am asteptat sa fie. Turnatul asfaltului nu mi se pare ok. M-am asteptat la un asfalt. Nu e mare diferenta intre ce a fost si ce este acum. Cand am inceput sa urcam am zis ca nici nu e asfalt turnat. O bataie de joc. Nici nu stiu sa toarne asfalt, nici au scule, nimic. O data, au stramtat drumul cam cu un metru, total. Daca punem metru pe ele, peste tot e stramtat. Curbele sunt facute sub orice critica, nu incap doua camioane in curba. Nu inteleg ce au facut doua luni. Au dat sub antrepriza la moldoveni, toti au invatat aici sa lucreze”.

De cealalta parte, reprezentantii Prefecturii Maramures sunt incantati de modul in care firma greaca a executat lucrarile. “Sunt foarte multumit ca am reusit dupa cateva obstacole si obiective si subiective sa ne tinem de cuvant. Societatea Aktor si-a facut treaba, acesti 12 km de care am discutat in data de 20 august. Aseara la ora 21.30-22.00 s-a facut si marcajul pe lucrarea pe care au finalizat-o. Si, bineinteles, trebuie sa va spun ca am fost langa oamenii aceia de aseara si le-am multumit pentru lucrarea facuta. Gutaiul e deschis intregii circulatii, nu mai avem niciun fel de restrictie, doar trebuie sa se stie ca se va lucra la paleta pe anumite portiuni”, a spus prefectul judetului Maramures, Anton Rohian.

Paradoxal, desi este multumit de lucrarile facute in zona, reprezentantul Guvernului in teritoriu le-a recomandat maramuresenilor sa aleaga cealalta varianta de deplasare spre Sighetu Marmatiei: drumul Baia Sprie-Barsana. “Ii rog pe maramureseni si le indic sa nu fie foarte suparati daca le spun sa mearga din nou pe Baia Sprie-Cavnic, mai ales ca acolo drumul e terminat, mai ales celor care au masini cu tonajul de pana la 7 tone. N-ar trebui sa faca coada pe Gutai”, a afirmat prefectul Anton Rohian.

Cat despre celelalte reparatii pe DN 18, autoritatile judetene sustin ca acestea vor fi terminate pana in iunie 2016. (Camelia Tocaci)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și