În plus, apărătorul lui Vanghelie a anunţat că edilul nu are motive, la acest moment, să demisioneze de la Primărie.

Avocatul Cezar Bivolaru a declarat vineri, că starea lui Marian Vanghelie, după prima de arest, este "foarte bună".

"Este extrem de optimist, are o stare extrem bună. Am discutat strategia de apărare, e încrezător, ştiind că nimcic din capetele de acuzaţii ale DNA nu sunt adevărate. La acest moment nu ia în calcul arestarea pentru că se consideră total nevinovat", a spus Bivolaru.

Avocatul a arătat că nu ştie ce probe au procuroruii împotriva lui vanghelie, în afara a ceea ce a văzut la televizor.

Întrebat când va ajunge în faţa instanţei pentru mandatul de arestare, avocatul a arătat, că probabil acest lucru se va întâmpla în cursul după-amiezii.

"Considerându-se nevinovat, funcţia de primar se păstrează. Nu se poate pierde decât în anumite condiţii. (...) Depinde de ce măsură va dispune Înalta Curte sau instannţa competenţă. Se poate să se respingă referatul cu propunere de arestare preventivă sau se pot propune soluţii alternative", a precizat avocatul, întrebat dacă Vanghelie va renunţa funcţia de primar.

Acesta a adăugat că primarul stă în celulă cu oameni "cât de cât" buni: "Nu are nemulţumiri în acest moment. Stă în celulă obişnuită de 6-7-8 persoane. (...) Starea dânsului este a unui om optimist şi prin urmare o să ajungem la instanţă."

Întrebat despre presupusa mită luată de Vanghelie, avocatul a arătat că primarul a negat că ar fi luat bani: "Suma e uriaşă, a zis că e o prostie totală... (...) Crede că este un dosar politic. "

"Este un om bun şi nu este un om sărac", a mai spus Bivolaru, întrebat dacă Vanghelie este un om bogat.

Marian Vanghelie a petrecut prima noapte in arestul politiei. Dupa evaluarile medicale, el a fost plasat intr-o celula, dupa ce i s-au confiscat cureaua de la pantaloni si sireturile de la pantofi. Potrivit unor surse din interior, in aceasta dimineata primarul s-a trezit destul de agitat, in conditiile in care asteapta momentul in care va fi dus in fata instantei supreme, unde un judecator de drepturi si libertati va decide daca emite sau nu mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, sub acuzatiile de abuz in serviciu si luare de mita.

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, a fost reţinut, joi seara, pentru 24 de ore de către procurorii DNA şi dus în cătuşe în Arestul Poliţiei Capitalei. Alături de Marian Vanghelie au fost reţinute şi alte patru persoane.

"E România denunţurilor", a spus Marian Vanghelie, la ieşirea din sediul DNA.

Încă de dimineaţă, Marian Vanghelie a asistat la percheziţiile de la domiciliul său efectuate de DNA. Ulterior, timp de aproape opt ore, au avut loc perchezitii la sediul Primăriei pe care o conduce.

"Sunt trei acuzații. În momentul în care ne-am prezentat ni s-au adus la cunoștință acuzațiile, după care procurorul de caz a tras concluzia că s-ar impune reținerea pentru 24 de ore. Suntem în această situație, nu s-a precizat dacă va face sau nu propunere, dar din practică ați observat și dvs. că după o reținere în mai toate cazurile se sesizează instanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", a spus Ene.

În jurul orei 22:00, Marian Vanghelie a fost dus cu mascaţii la sediul DNA, pentru audieri, unde magistraţii au hotărât reţinerea lui pentru 24 de ore.

Marian Vanghelie şi cele patru persoane reţinute sunt acuzate pentru fapte în legătură cu atribuirea ilegală de lucrări publice. Între cei reţinuţi se află Adrian Murgoci, şoferul lui Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, vărul primarului Marian Vanghelie, şi directorul general Economat Sector 5 S.R.L. Laura Ciocan.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, începând cu anul 2007, Marian Vanghelie l-a ajutat pe Marian Dumitru să obţină contracte pentru lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei. În schimbul ajutorului, primarul Sectorului 5 percepea un comision de aproximativ 20% din valoare. Pentru a încasa şpaga din aceste contracte, Vanghelie se folosea de vărul său şi chiar de firma iubitei sale, Oana Niculescu Mizil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și