Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au declanșat, ieri, 3 aprilie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 7.00, lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control pe DN 18, la ieșirea din localitatea Berbești, jud. Maramureș, a unei autoutilitare marca Volkswagen, înmatriculate în Germania.

Șoferul autovehiculului a ignorat semnalele acustice și luminoase ale autospecialei poliţiştilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia.

După câțiva kilometri, în localitatea Ocna Șugatag, conducătorul autoutilitarei a virat pe o stradă secundară unde a abandonat mașina și a fugit de la fața locului.

S-au dispus măsuri specifice de cercetare a zonei în vederea reținerii conducătorului auto, iar poliţiştii de frontieră au observat că autovehiculul abandonat era încărcat cu țigări.

Acesta a fost condus la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii celor 94 de baxuri cu țigări depistate în microbuz, a rezultat cantitatea de 46.640 pachete țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 417.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea reținerii și identificării conducătorului auto, precum și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și