Alexandra (9 ani) a plecat sâmbătă în pădurile din imprejurimile localității Băița împreună cu părinții. Se pare că în jurul orei 14.00 fetița s-ar fi îndepărtat de părinți și până să își dea seama că fata nu se mai află lângă ei a trecut ceva vreme. Au strigat-o, au căutat-o fără niciun rezultat.

În jurul orei 16.50 au sunat la 112 și au cerut ajutor. Echipaje ale ISU Maramureș, Jandarmeriei, Poliției Tăuții Măgherăuș, Poliției Locale Tăuții Măgherăuș, localnici, echipa de cautare-salvare canină au venit între localitățile Băița și Ulmoasă și au început căuturile. Ore în șir au periat pădurile fără niciun rezultat din păcate. Nici câini de urmă nu au reușit să le dea indicii celor care o căutau pe Alexandra.

Ploaia torențială, frigul și mai ales întunericul s-a lăsat peste pădure iar echipele de salvare au început să se îngrijoreze. Căutarile erau îngreunate și de terenul accidentat, râpe dar mai ales guri de aerisire ale galeriilor de mină demult închise.

Sătenii și echipele de căutare nu s-au dat bătuți și au continuat să perieze pădurile cu toate că se întunecase. În jurul orei 21.00 o echipă ce a urcat dealul dinspre Valea Borcutului, Baia Mare, a transmis vestea aștptată: fetița a fost găsită!. Era udă, îi era frig, ușor hipotermică, însă era bine. A fost imediat preluată de un echipaj SMURD și a fost transporată la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare unde după ce a fost consultată, medicii au decis să o interneze pentru supraveghere medicală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și