Jurnalista americană de origine libiană Noor Tagouri apare în ediția din octombrie la secțiunea intitulată "The Renegades Issue" care se focalizează asupra bărbaților și femeilor "care riscă tot — chiar și viața — pentru a face ceea ce le place".

Jurnalista în vârstă de 22 de ani care lucrează pentru rețeaua de informații video Newsy este fotografiată îmbrăcată într-o geacă de piele, cu bascheți în picioare și un văl kaki pe cap.

Tagouri, urmărită de peste 100.000 de persoane pe rețelele de socializare, vrea să devină prima jurnalistă cu "hijab" din televiziunea americană. Ea afirmă că dificultățile cu care se confruntă o tânără musulmană care a crescut în SUA au ajutat-o în carieră.

Apariția lui Noor în noua versiune Playboy a fost salutată de mulți ca un progres, în timp ce alții au criticat-o deschis pe tânără.

`Playboy este sinonim cu pornografia`, denunță publicația online The Muslim Vibe, argumentând că revista fondată de Hugh Hefner tratează femeile ca obiect, le transformă în marfă și le sexualizează provocator de multe decenii încoace.

Faptul că și-au îndulcit imaginea nu înseamnă că putem să colaborăm cu această platformă, conchide publicația.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și