Tânăra sibiancă a apărut în cadrul unui film documentar care tratează tema migrației, însă într-un mod diferit de seria Channel 4 – "The Romanians Are Coming", scrie turnulsfatului.ro.

Echipa de televiziune a urmărit-o pe Iulia încă din Sibiu, de la plecarea de pe Aeroportul Internațional, unde sibianca spune că se așteaptă la unele prejudecăți din partea britanicilor față de români. Iulia Creta a absolvit studiile Facultății de Stomatologie din Cluj-Napoca și a mers în Londra pentru a-și căuta de lucru.

"A trebuit să aleg între Germania şi Marea Britanie, dar am ales Marea Britanie deoarece cred că aici am şanse mai mari să mă dezvolt. Sper că oamenii nu mă vor judeca în funcţie de naţionalitatea pe care o am, dar sunt sigură că voi întâlni oameni generoşi şi prietenoşi", spune sibianca în filmul BBC.

După trei săptămâni de stat în Londra, timp în care trece prin câteva dezamăgiri, Iulia Creta a reușit să-și găsească un serviciu. Ea a fost ajutată de Tommy Tomescu, un alt medic stomatolog român stabilit în capitala Marii Britanii, lider al Partidului Europenilor şi co-preşedinte al Asociaţiei împotriva Discriminării Românilor şi Bulgarilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și