Cercetașii se aflau pe un traseu în zona Lacului Știol, la o altitudine de aproximativ 1700 m, iar în jurul orei 17.00 au fost surprinși de viscol. Grupul era supravegheat îndeaproape de către jandarmii montani, care au sesizat că unii dintre cercetași au intrat în panică din cauza vremii nefavorabile și au cerut sprijinul echipei Salvamont pentru coborârea tinerilor de pe munte.

Cei 51 de cercetași au fost conduși până la telescaun și au coborât sub supravegherea jandarmilor și salvamontiștilor sosiți în sprijin, până în complexul turistic Borșa. Acolo au fost preluați de către echipajele S.M.U.R.D. și ale Serviciului de Ambulanță Județean și transportați la Spitalul Orășenesc din localitate. Pentru transportul tinerilor, Primăria orașului Borșa a pus la dispoziție două microbuze.
Acțiunea a fost coordonată de către ing. Anton Rohian, prefectul județului Maramureș, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La această oră, toți componenții grupului sunt în afară de orice pericol. Cercetașii, cu vârste între 14 și 18 ani, se aflau într-o activitate organizată în zonă, iar la plecare au fost avertizați de către salvamontiști și jandarmii montani, să renunțe la parcurgerea traseului, pentru că vremea se va înrăutăți, iar echipamentul lor este necorespunzător.

Citește și

Comentarii