Focul se manifesta cu violenta, dar militarii au reusit sa scoata din interior mai multe butelii cu gaz, inainte ca acoperisul vilei lui Sorin Pop, mai cunoscut după numele de scenă, Șoricelul, să se prabuseasca. Din fericire, in momentul izbucnirii flacarilor, nimeni nu se afla in imobil, proprietarii fiind plecati la un adapost de animale pe care il au in apropiere. Interventia a fost extrem de dificila din cauza presiunii scazute a apei din zona respectiva. Una dintre masini a transportat apa de la un hidrant de aproximativ jumatate de kilometru.

De aproape 20 ani domeniul de pe Valea Usturoiului, construit fără autorizație, a fost în atenția autorităților locale și a organelor competente. Agenția de Protecție a Mediului a avut serios de lucru după ce cursul văii a fost mutat, iar un deal ras de pe suprafața pământului.

Practic proprietarul a făcut ce a vrut cu natura, fără să-i pese de autorități. S-a spus de sute de ori că hidoșenia din acel areal superb va fi demolată, dar ea a rămas în picioare, pentru că, de fapt, niciodată nu s-a dorit cu adevărat respectarea legii. Prea mulți politicieni și oameni din administrație au fost implicați în această afacere, astfel că monstruozitatea a rezistat chiar și atunci când proprietarul nu mai putea cotiza cu nimic, fiind în pușcărie.

În această seara clădirea principală a domeniului a fost pusă la pământ de un incendiu. Poate că natura, sătulă de incompetența și neputința celor care au acceptat tacit să fie măcelărită după bunul plac al unui infractor, s-a răzbunat cu vârf și îndesat. Ne bucurăm că nu au fost victime umane în acest incident. În rest…

“Am văzut fumul din oraș, un fum mare și am venit să văd. Eram sigur că s-a întâmplat ceva” a povestit un băimărean.

“Eram afară și numai am văzut un fum negru pe cer. Am crezut că o aprins cineva ceva în pădure. Apoi am văzut că la Șoricelul arde. Apa nu are presiune și este cea mai mare problemă. Erau niște flăcări foarte mari. Peste casă. Doamne ferește ce a fost aici. Se aude că de la centrala termică s-a aprins” a povestit o vecină.

“Detașamentul de Pompieri Baia Mare a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la un imobil de pe strada Petofi Sandor din Baia Mare. Am deplasat la fața locului cinci autospeciale cu apă și spumă, respectiv un echipaj de prim ajutor medical. Ajunși la fața locului incendiul era generalizat la întreaga locuință, se manifesta cu violență fără posibilități de propagare în vecinătăți. După aproximativ 30 de minute am reușit să localizăm incendiul. Cauza producerii acestui eveniment precum și pagubele materiale le vom stabili printr-o comisie numită la nivelul inspectoratului” a declarat maior Adrian Zah, ISU Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și