Traficul de ființe umane este un "grav delict împotriva umanității", a afirmat de asemenea papa în mesajul său de Crăciun Urbi et Orbi, transmis de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

"Copil al Betleemului, atinge inima tuturor celor care s-au implicat în traficul cu ființe umane, pentru ca ei să-și dea seama de gravitatea unor astfel de delicte împotriva umanității", a spus papa argentinian.

Suveranul pontif i-a evocat pe copiii care sunt victimele cele mai vulnerabile ale războaielor, dar și pe bătrâni, femeile maltratate și pe cei bolnavi. În rugăciunea sa, papa nu i-a uitat nici pe refugiați și imigranți. Papa s-a rugat apoi ca Dumnezeu să aducă pace în locurile afectate de violență, precum Siria, Irak, Republica Centrafricană și Țara Sfântă etc.

În fața miilor de persoane adunate în Piața Sfântul Petru, papa a început prin a evoca conflictul din Siria, "care a distrus atâtea vieți" și a provocat "ură și răzbunare". El s-a rugat de asemenea pentru pace în Republica Centrafricană și în Sudanul de Sud, unde, a spus el, tensiunile actuale au provocat victime și "amenință conviețuirea pașnică în acest stat tânăr".

Primul papă latino-american a evocat de asemenea în mesajul său situația din Nigeria, dar și din Irak, Republica Democratică Congo, rugându-se totodată pentru pace în Țara Sfântă unde urmează să se deplaseze anul viitor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și