Acolo unde zeci de persoane, de toate vârstele, s-au adunat în plină stradă pentru a cânta și a se ruga, în pofida restricțiilor. Iar situația nu este singulară, localnicii repetând astfel de scene mai multe zile la rând. După cum confirmă – pentru PresaSM – chiar primarul comunei Acâș, Balog Tiberiu.

Cu toate că imaginile redate LIVE pe Facebook l-au surprins în zona locuită de rromi în cursul zilei de duminică, Balog Tiberiu susține că nu a fost decât vineri.

”Vineri seara a fost acea situație. Am fost sunat să merg să rezolv situația, căci se adunaseră mulți oameni. Așa e în zona locuită de rromi. Ei se adună să cânte, să se roage. Degeaba le spunem că nu au voie să se adune, ei nu înțeleg asta. Mai ales că acum sunt și Paștele. Nu se poate cu măsuri dure la ei. Încercăm să îi facem să înțeleagă cu binele. Din păcate, astfel de situații se tot repetă”, a spus Balog Tiberiu pentru PresaSM.

Întrebarea este următoarea: ce face Poliția?! (pauză…)

În tot acest timp, reformații, romano-catolicii, ortodocșii, greco-catolicii și alte culte religioase se roagă de acasă. Doar unora le este permis să se roage în grup, acolo unde autoritatea statului român este zero barat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și