De altfel, cititorii ziarmm.ro au fost curioși de ce sunt atâtea tăieri de-a lungul DN18 în Pasul Hera, iar noi am întrebat Direcția Silvică Maramureș, care ne-a oferit și un răspuns.

„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România, printr-un protocol semnat cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva, în 14 aprilie a solicitat colectivul silvic atât pe drumul național 19 Huta-Certeze, cât și pe DN18, în Pasul Hera, ambele tronsoane de drum fiind pe raza Ocolului Silvic Sighet, fiind cerută o evaluare a arborilor care sunt adiacenți acestor drumuri naționale. Pe cele două drumuri au fost prezenți cei de la CNAIR, alături de silvici, care au identificat 796 de fire pe DN19, respectiv 543 de fire pe DN18 în vederea recoltării acestora pentru siguranța circulației.

S-au autorizat două partizi în lucru, se lucrează momentan. Este adevărat că se lucrează puțin mai greu pe Hera, pentru că acolo sunt unități amenajistice de-a lungul drumului, avem drum în lucru, respectiv avem și un trafic mai intens acolo, motiv pentru care ne cerem scuze șoferilor și le transmitem că vom finaliza acolo cât de repede toate tăierile”, a declarat, pentru ziarmm.ro, Mihai Leșan, purtător de cuvânt al Direcției Silvice Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet