Unul dintre cititorii ActualMM.ro a trimis pe adresa de e-mail a redacției câteva fotografii de la incendiul izbucnit la Dămăcușeni. „Incendiul a izbucnit dimineață, la ora 6, se pare de la o scânteie de la centrala ce încălzea solarele de flori din spatele atelierului. Un domn a declarat că la ora 4 a fost să pună pe foc iar la ora 6, când a ieșit, a văzut flăcările înalte de peste 25 metri”, ne-a scris Kohán Alfréd.

Conform informațiilor furnizate de ISU Maramureș, în data de 3 ianuarie, pompierii Gărzii de Intervenție Borșa au intervenit la lichidarea unui incendiu izbucnit în camera de zi a unei locuințe de pe strada Joseni din localitate.

In urma incendiului, au ars locuința din lemn învelită cu șindrilă pe o suprafață de 60 de metri pătrați, mobilier și textile. Tot în data de 3 ianuarie, la Giulești a izbucnit un incendiu la podul unei case. La locul intervenției s-au deplasat pompierii sigheteni și pompierii civili din localitate. Flăcările au distrus circa 30 de metri pătrați din acoperișul din lemn al casei și diverse obiecte de îmbrăcăminte.

Astăzi dimineață, 4 ianuarie, în Dămăcușeni a izbucnit un incendiu la o seră. Pentru lichidarea incendiului au acționat pompierii Pichetului Târgu Lăpuș. În urma incendiului, au ars 3 centrale termice, scule de tâmplărie, circa 20 de metri cubi de lemn de foc, 300 kg de îngrășământ chimic și hala cazanelor.

Tot astăzi, prin numărul 112, a fost semnalat un incendiu în localitatea Piatra la podul unei case. Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației împreună cu pompierii voluntari din localitatea Remeți au lichidat incendiul în urma căruia au ars circa 30 de metri pătrați din acoperișul din lemn al casei și circa 10 metri pătrați de perete din lemn.

De asemenea, pompierii maramnureșeni au fost solicitați să intervină în prima, a doua și a treia zi a anului nou la cinci incendii izbucnite la coșuri de fum în localitățile Sighetu Marmației, Borșa și Tăuții Măgherăuș. În toate cele 5 cazuri, datorită intervenției pompierilor, a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului.

Medicii, paramedicii și asistenții S.M.U.R.D. au intervenit de la începutul anului și până astăzi, 4 ianuarie, la 52 de solicitări.

Având în vedere faprul că în ultima perioadă au izbucnit foarte multe incendii la coșurile de fum, pompierii militari maramureșeni reamintesc cetățenilor importanța curățării coșurilor de fum și reparării fisurilor acestora. De asemenea, acestea trebuie izolate corespunzător față de materialele combustibile ale acoperișurilor.

FOTO: Arhivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet