Documentarea activității infracționale a suspecților a fost realizată cu sprijinul de specialitate al S.R.I. Satu Mare şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Încă din luna octombrie 2013, poliţişti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – S.P.F. Negreşti Oaş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, cu sprijinul de specialitate al S.R.I. Satu Mare şi Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au demarat activităţi de monitorizare a mai multor persoane, cetăţeni romani, care aveau în preocupări activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană.În urma monitorizării activităţii infracţionale, bărbaţii au fost depistaţi şi reţinuţi de către lucrătorii poliţiei de frontieră, în urma unor acţiuni punctuale desfăşurate în cursul lunii martie, în timp ce încercau să introducă ilegal în România, prin zonele de responsabilitate a Sectoarelor PF Negreşti Oaş şi Sarasău, 37.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de aproximativ 330.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar un autoturism de teren marca Mitsubishi, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar în ziua de 8 aprilie a.c., începând cu ora 6.00, poliţiştii de frontieră delegaţi de procurorul de caz au descins la 4 domicilii de pe raza localităţilor Negreşti Oaş şi Vama, jud. Satu Mare, aparţinând suspecţilor. Pe timpul efectuării percheziţiilor, una dintre persoanele vizate s-a ascuns în podul casei, iar în momentul în care aceasta a fost observată de către lucrătorii noştri, a devenit violentă. Bărbatul a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră, timp în care acesta a opus rezistenţă, fapt pentru care a fost imobilizat şi încătuşat.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri şi indicii care atestă implicarea celor vizaţi în activităţi infracţionale, cinci permise de conducere - Ilinois - SUA suspecte a fi falsificate, 18 telefoane mobile şi 12 cartele telefonice în diferite reţele, precum şi cantitatea de 429 grame de aur. Totodată, la domiciliul unuia dintre suspecţi au fost descoperite banchetele autoturismului Mitsubishi, folosit la transportul ţigărilor, reţinut de către lucrătorii noştri în data de 24 martie a.c.

De asemenea, au fost puse in executare mandate de aducere, 4 persoane fiind duse pentru audieri, iar două dintre ele urmează a fi prezentate astăzi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În cauza se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabanda şi complicitate la contrabandă.

În prezent procurorul de caz şi poliţiştii de frontieră delegaţi de către acesta desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și