În cursul zilei de marți, 06 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, colegii noştri aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, în localitatea Săpânța, mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre apa râului Tisa spre interiorul țării. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au fugit, iar ulterior au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În zona în care au fost observate persoanele, poliţiştii de frontieră au descoperit 16 colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 13.258 pachete țigări, de diferite mărci, iar valoarea lor se ridică la 155.118 lei.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

Și politistii de frontiera din cadrul Sectorului Brodina au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun în zona de responsabilitate, iar în cursul zilei de ieri, în jurul orei 14.30, au observat, la aproximativ un kilometru de linia de frontieră spre interior, pe direcția localității Straja, ascunse pe malul unui pârâu, șapte colete cu țigări.

Coletele au fost transportate la sediul SPF Brodina, iar în urma inventarierii lor a rezultat cantitatea de 6.900 pachete cu țigări, cu timbru specific magazinelor duty free sau de proveniență Belarus. Valoarea țigărilor se ridică la 80.730 de lei.

Polițiștii de frontieră fac în continuare cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și