* Ieri, 25 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 17.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic pentru control, pe raza localității Săliștea de Sus, jud. Maramureş, un autoturism marca Audi A4, condus de către Aurelia G., de 44 de ani, domiciliată pe raza jud. Bistrița Năsăud.

Cu ocazia controlului, lucrătorii noștri au descoperit în portbagajul autoturismului patru baxuri cu țigări. În urma inventarierii ţigărilor s-a constatat că este vorba de 2.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 18.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar Aurelia G. este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, au descoperit, în cadrul unei misiuni specifice, la aproximativ 150 m de frontiera de stat, mai multe colete cu țigări într-un autoturism abandonat.

Mașina și coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin 8.500 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 130.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării,iar autoturismul, în valoare de 13.000 folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. S-au dispus măsuri de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate, totodată, despre caz şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

* Azi noapte, în jurul orei 00.30, în P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat pe sensul de intrare în tara, Violeta A., în vârstă de 42 de ani, domiciliată pe raza judeţului Suceava, conducând un autoturism marca Audi.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în saci de făină aflaţi în maşină, cantitatea de 104 pachete de ţigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 125 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

* Tot ieri, 25 mai a.c., în jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul maghiar Sandor C., de 34 de ani. Bărbatul conducea un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România.

În baza unei analize de risc, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra persoanei și autoturismului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în ușa din dreapta spate și în caroseria mașinii, cantitatea de 305 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 1.370 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei de către lucrătorii Biroului Vamal.

* În data de 24 mai 2016, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Petrova, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie.

În momentul în care conducătorul auto a observat echipajul poliției de frontieră, a abandonat autoturismul și a fugit.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că autoturismul era plin cu țigări.

Maşina şi ţigările au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.938 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 135.000 lei.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

De asemenea țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și