În ziua de 28 iunie a.c., la nivelul Sectoarelor P.F. Izvoarele Sucevei și Brodina din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, o persoană de sex masculin care transporta mai multe colete voluminoase spre un autoturism de teren care staționa în apropiere și lângă care se afla o altă persoană.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaților, dar în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, s-au urcat în mașină și au demarat în trombă, deplasându-se pe un drum forestier. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenție, care a procedat la cercetarea și supravegherea zonei, iar la aproximativ 1km a fost descoperit, abandonat în pădure, autoturismul folosit la activitatea infracțională iar în apropiere a fost reținută o persoană care nu își justifica prezența în zonă, identificată ca fiind V.M., de 51 ani, domiciliat pe raza județului Suceava

În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră s-a stabilit că cel în cauză este lucrător în cadrul ITPF Sighetu Marmației, aflat în timpul liber.

Totodată, în zonă au fost descoperite mai multe colete cu țigări care, împreună cu persoana în cauză și autoturismul folosit la activitatea infracțională, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.470 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 82.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar M. V. este cercetat de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe numele lui V.M. fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, conducerea I.T.P.F. Sighetu Marmației a dispus cercetarea prealabilă a celui în cauză, urmând a fi dispuse măsurile prevăzute de Statutul Polițistului, care pot merge până la destituirea din poliție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet