Sindicatul Europol a publicat, sâmbătă seară, imagini cu un bărbat care ameninţă polişiştii şi le adresează injurii, scrie News.ro.

”Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, judeţul Gorj, colegii noştri, poliţişti şi jandarmi, fiind ameninţaţi cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei.

Bineînţeles, că la vederea acestui om al pădurilor, poliţiştii l-au somat să înceteze acţiunea violentă, iar la scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviinţă să se apropie de colegii noştri, să-i ameninţe şi să-i înjure pentru că şi-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos”, au scris sindicaliştii alături de imagini.

Poliţiştii explică de ce nu s-a folosit armanetul din dotare: ”Au evitat să-i pună viaţa în pericol femeii care-l însoţea în maşina de teren pe "academicianul" din imagini şi care executa toate solicitările sale, inclusiv aceea de a-i filma pe poliţişti încercând să inducă ideea că aceştia l-ar fi ameninţat cu folosirea armelor de foc în mod nejustificat”.

De asemenea, sindicaliştii explică de c enu s-a pornit în urmărira suspectului.

”Iar în ceea ce priveşte decizia de a nu pleca în urmărire cu "autospecialele" din dotare, în zonele cu teren accidentat, poliţiştii ştiu că în cazul producerii vreunei avarii sunt cercetaţi administrativ şi li se impută costul reparaţiilor, conform unor proceduri emise de către mai marii instituţiei care au văzut infractori doar la televizor.

În prezent, acest individ se ascunde în munţi, în zone greu accesibile şi este cercetat pentru ultraj, pe numele său fiind emis un mandat de aducere pentru a fi prezentat în faţa procurorilor. Acesta este rezultatul reformei din MAI şi a legislaţiei refractare care este interpretată în majoritatea cazurilor în defavoarea poliţiştilor”, au mai scris pe facebook sindicaliştii.

Atenție, limbaj licențios:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și