Potrivit declarațiilor făcute de edil, din instituția pe care o conduce au fost ridicate mai multe documente depuse de cluburi sportive din oraș pentru decontare. Cherecheș spune însă că a făcut toate plățile și deconturile după proceduri legale.

„Am făcut demersuri importante în ceea ce înseamnă susținerea școlilor în dotarea sălilor de sport dar, în acest moment, nu sunt un om absolut inconștient. Dacă există anumite suspiciuni, vreau să-mi spună cineva care este varianta corectă pe care să mergem. Vreau să-mi spună cineva care este cadrul legal perfect pe care trebuie să ne axăm ca să susținem sportul, ca să susținem cultura, să susținem educația, să susținem tineretul. Înțeleg că această țară trebuie să aibă valori – și nu vorbesc aici de Baia Mare, vorbesc de întreaga țară. Trebuie să aibă niște valori, trebuie să aibă niște simboluri pentru că altfel o să facem un popor de tâmpiți, un popor de bolnavi. Nu cred că țara asta nu mai trebuie să aibă sport, nu mai trebuie să aibă sănătate, să nu mai aibă cultură. Să nu mai aibă învățământ”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Acesta a precizat că atât echipele de handbal dar și cele de fotbal sau rugby au nevoie de bani pentru a-și susține în continuare activitatea sportivă.

„Înțeleg că orașul ăsta are două echipe de handbal care joacă în Liga Campionilor. Înțeleg că peste vreo două săptămâni echipa de fotbal joacă cu Steaua și voiam să organizăm aici la Baia Mare meciul de fotbal. Voiam noi, și am spus-o ieri în ședința de Consiliu Local, voiam noi să plătim, pe baze legale, inclusiv închirierea nocturnei mobile pentru a putea să desfășurăm acest meci aici la Baia Mare, unde 15.000 de oameni așteaptă treaba asta. Astăzi suntem în situația în care vom spune: Domnule, dacă așa se dorește, omorâm tot. Și facem în așa fel încât mediul politic, mediul legislativ să ne spună care e varianta legală pe care trebuie să mergem.

Cum să facem să susținem sportul. Să nu înțeleagă cineva că sportul de performanță se poate face cu un salariu de 500 de lei de jucător. Marea performanță la nivel european costă bani. Dacă-și imaginează cineva că este o îmbulzeală mare la ușa cluburilor să vină să sponsorizeze firme private se înșală, nu vine nimeni. Numai eu știu de câte ori am plătit operații sau tratamente la sportivii care au avut nevoie și clubul nu avea bani să le facă”, a mai spus edilul băimărean.

catalin chereches 2Primarul de Baia Mare a recunoscut că în ultimele luni asupra primăriei, dar și a clubului de handbal a fost pusă foarte multă presiune. Mai mult, Cherecheș a spus că HCM Baia Mare a pierdut campionatul tocmai din acest motiv.

„A existat de foarte multă vreme, de aproximativ 8 luni, 6 luni această presiune asupra autorității locale și asupra clubului. Asupra clubului de handbal. Din acest motiv, inclusiv s-a pierdut Campionatul. Pentru că am fost forțați să nu venim cu finanțările succesiv, așa cum ne-am dorit. Acesta a fost motivul pentru care echipa nu a marșat în mod absolut hotărât pentru a câștiga campionatul” a subliniat Cherecheș.

catalin chereches 3HCM Minaur Baia Mare are meci duminică în Liga Campionilor iar jucătorii nu sunt plătiți de multă vreme. „Astăzi Lars Walther are echipa neplătită și lucrările nerezolvate la nivelul clubului și duminică reprezintă România, nu Baia Mare, în Liga Campionilor.

Cei de la fotbal, au de promovat în liga națională și trebuie să facem inclusiv organizarea meciului cu Steaua București, în Cupa României. Cei de la baschet acum s-au înființat, e o emulație în rândul tinerilor, dar înțeleg că trebuie să vadă doar la televizor cum fac americanii baschet. Înțeleg că trebuie să vedem cu joacă nemții fotbal, înțeleg că trebuie să vedem cum joacă francezii handbal, înțeleg că trebuie să vedem că joacă ăia din Italia volei. Asta trebuie să vedem.

Și să devenim noi, poporul român, un popor de oameni bolnavi, de oameni inculți, de oameni care nu stau decât să se uite la televizor la ce fac alții. Și să ne bârfim între noi, să ne certăm între noi, iar politicienii vânduți, de 25 de ani să nu facă nimic. Vreau să îmi spună cineva care este varianta corectă de a susține sportul, cultura, tineretul. După ce ne vor spune vom continua să susținem aceste entități. Până atunci eu recomand Consiliului Local să ne oprim pentru că dacă cineva spune că nu e bine, trebuie să fii tâmpit să mergi înainte” a spus Cătălin Cherecheș.

„Răspunsul este următor: nu facem nimic că nu vrem să deranjăm. Domnule nu e vorba de deranj aici. Este vorba de cum ducem țara asta mai departe. Pentru că încet-încet o să aruncăm în derizoriu tot ce înseamnă valoarea noastră. O să mă întrebe cineva mâine de ce susținem Uniunea Artiștilor Plastici, poimâine o să ne întrebe de ce susținem nu știu ce școală. Că dăm un exemplu și că pe unii îi deranjează, să fie sănătoși! Și ăia din presă, și ăia din politică și ăia din altă parte. Noi nu rezonăm cu ăia care au frustrări și sunt niște incompetenți, niște nesatisfăcuți și niște oameni care nu înțeleg decât tristețea în care trăiesc ei” a conchis edilul băimărean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și