De data aceasta profeţia vine de la vikingi. Cele mai vechi vestigii documentare ale vikingilor sunt Vechea Edda datând din jurul anului 1000 i.Hr. şi Noua Edda datată cu două secole mai târziu. Ele prefigurează, printre altele, o mare bătălie celestă în viitor. Specialiştii în domeniu subliniază că descifrarea simbolurilor nu a fost încă făcută, dar rolul lor este de a marca sfârşitul acestei lumi. Urmată de renaşterea unei noi lumi, într-un viitor îndepărtat.

Tradiţia face trimitere la un cataclism general, cu dată fixă, care corespunde zilei de 22 februarie 2014, conform actualelor calendare, după cum informează portalul Unexplained.

În miturile vikingilor se repetă parţial clişeele aşa numitei literaturi apocaliptice: moravurile vor decădea, oameni se vor învrăjbi, pământul se va cutremura, cerul se va întuneca...Legenda spune ca vor supravieţui acei zei pe care marele Odin va dori să-i ocrotească şi numai doi oameni: Lift şi Lifthrasil, un fel de Adam și Eva nordici, care au știut să se ascundă sub ramurile arborelui Yggdrasil, refractar faţă de foc. „Pe cei doi îi va hrăni arborele, cu roua sa”, mai spune profeţia .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet