Oamenii spun că utilajele unei firme au început să exploateze în zonă, dar au intrat și pădurile pentru care oamenii dețin titluri de proprietate sau pentru care se așteaptă obținerea documentelor de proprietate.

„Se distruge tot în zonă. Drumul l-au făcut praf. Au intrat în pădurile oamenilor. Nu am găsit înțelegere la autorități sau ocolul silvic, așa că am venit singuri să ne apărăm proprietatea”, a declarat Doru H.

„Dacă trebuie rămănem peste noapte în pădure, dar de pădurile noastre nu se atinge nimeni”, a mai spus protestatarul.

Dovadă: Cât de corect se exploatează pădurile la Rohia. Panoul informativ conține informații eronate.
Firma care face exploatarea are domeniul de activitate: Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Ce spune IPJ Maramureș

Polițiștii din Târgu Lăpuș au intervenit ieri în aplanarea unei stări de nemulțumire a mai multor cetățeni din localitatea Rohia, care reclamă faptul că de pe terenurile lor se exploatează ilegal material lemnos.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în locul numit „Valea Mesteacănului” de pe raza localității Rohia. Din discuțiile purtate cu persoanele aflate la fața locului a reieșit faptul că fiecare dintre acestea deţin o suprafaţă împădurită în zona respectivă însă nu au fost puse în posesie din diverse motive.

La fața locului s-a aflat și un pădurar, care a declarat că Ocolul Silvic Târgu Lăpuş a autorizat două partizi în zona respectivă, exploatarea materialului lemnos făcându-se în mod legal.

În baza sesizării a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, urmând a se verifica existenţa autorizaţiilor de exploatare. De asemenea, persoanele nemulțumite au fost consiliate cu privire la modalitatea de punere în posesie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și