Unul dintre protestatarii prezenți în fața Primăriei Sighetu Marmației a declarat pentru Sighet 247 că aceștia s-au mobilizat prin intermediul rețelei de socializare FaceBOOK. Protestatarii cer să fie curățată întreaga clasă politică de corupți, atât la nivel central dar și la nivel de municipiu Sighet. Aceștia au solicitat demisii la vârf, inclusiv a primarului inculpat Ovidiu Nemeș, ca urmare a faptului că acesta este trimis în judecată de către DNA în două dosare de corupție.

Un alt protestatar a declarat că dacă Victor Ponta a înțeles mesajul străzii și a demisionat, acum ar fi și rândul lui Ovidiu Nemeș să înțeleagă acest mesaj și să își înainteze demisia.

Acțiunea de protest s-a desfășurat în fața Primăriei din municipiu și a continuat sub forma unui marș pașnic prin mai multe cartiere ale Sighetului. Protestatarii au scandat lozinci, cum ar fi: „Corupția ucide!”, „Vrem spitale, nu catedrale!”, „România, trezește-te!”, „Demisia!” ș.a.

Pe pagina de FaceBOOK dedicată protestelor din Sighet „Tăcerea ucide Vino în stradă Sighetu Marmatiei” a fost postat următorul mesaj:

„În fața primăriei Sighetu Marmației Tăcerea ucide! Hai în stradă!”: „Nu plecăm până nu plecaţi! E timpul ca noi, tineretul, să ieşim în stradă pentru a schimba ceva. E timpul să ne trezim la realitate! Nu trebuie să mai îndurăm abuzurile de putere, trebuie să le arătăm că nu suntem de acord cu ce se întamplă! Am stat prea mult timp cu mâinile în sân şi am aşteptat ca altcineva să acţioneze în locul nostru. Haideţi în număr cât mai mare miercuri, 4 noiembrie 2015, la protest. Țelul nostru este evitarea altor evenimente în genul acelora din Colectiv, Apuseni şi aşa mai departe. Împreună vom încerca să înlăturăm corupţia pentru o Românie mai bună! Peste 20 de mii de oameni au ieşit deja marţi, 3 noiembrie, haideţi să ne alaturam lor! Invitaţi cât mai multa lume!!”.

Tinerii protestatari și-au dat întâlnire și mâine, 5 noiembrie a.c., în fața Primăriei din Sighet, începând cu ora 19, pentru a continua seria protestelor. Aceștia nu exclud ca tot mâine să facă un popas inclusiv în fața casei primarului inculpat Ovidiu Nemeș, pentru a-i cere demisia.

Protestatarii au declarat pentru Sighet 247 că întreg protestul va fi unul pașnic și că nu vor accepta ca printre ei să se infiltreze persoane puse pe scandal.

Je suis #Colectiv .Sighetu Marmatiei

Posted by Sebastian Bledea on Wednesday, November 4, 2015

Citește și

loading...