"La data de 19 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Gorj, cu sprijinul I.G.P.F. au identificat pe un aeroport din București, un tânăr de 30 de ani, din comuna Drăguţeşti, judeţul Gorj, care încerca să părăsească teritoriul ţării cu destinaţia Dubai, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani", se arată în comunicatul DIICOT.

Un proxenet romantic. Tânără alintată "puiul mic", într-un apartament plin de petale şi lumânări

Într-o înregistrare obţinută de reporterii Observator se poate observa cu individul îşi ademenea victimele cu gesturi "romantice" - mesaje de dragoste scrise cu lumânări, baloane şi petale de trandafir, împrăşitate în tot apartamentul.

Din cercetările efectuate de polițiști, în cursul urmăririi penale, a rezultat că, începând cu anul 2015, cel în cauză a recrutat, transportat, transferat şi adăpostit în ţară şi în străinătate trei victime, dintre care una minoră, în scopul exploatării.

S-a filmat când mătura bancnote euro de pe jos

"Extraordinar. Am rămas singur şi numai mizerie. De când a plecat nevastă-mea de acasă am nevoie de o bonă, nu mai suport mizeria asta", se aude spunând individul, pe o filmare publicată pe Facebook, în timp ce mătura bani.

"De asemenea, în perioada 2015 – până în prezent, cu ajutorul unui bărbat de 52 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 15 tinere, pe teritoriul Germaniei, Austriei şi Elveţiei. Din activitatea infracţională, bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro. O parte din această sumă fiind ”albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziţionată de persoana bănuită, în acest scop", consideră procurorii.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii de crimă organizată au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, la locaţiile bărbaților, fiind identificate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate precum şi suma de 6.900 euro.

Prinşi după o colaborare România - Germania - Austria - Elveţia

În urma audierilor de la sediul DIICOT-B.T. Gorj, procurorul a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, faţă de cei doi bărbați, aceştia urmând a fi prezentaţi astăzi magistraților din cadrul Tribunalului Gorj, cu propuneri legale.

DIICOT menţionează că pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat și de sprijinul autorităților din Germania, Austria și Elveția. În activităţile desfăşurate, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - B.T. Gorj, lucrătorii S.C.C.O. Gorj au fost sprijiniți de jandarmi din cadrul I.J.J. Tudor Vladimirescu Gorj. De asemenea, acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al D.O.S. – Poliția Română.Sursa video: stiripesurse.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și