Individul de la volan nici nu s-a gândit să oprească, ci a accelerat încercând să scape. Polițiștii au pornit în urmărirea lui și, conform surselor noastre, a reușit să treacă și printr-un filtru instalat de polițiști. Ba mai mult, pentru a-l opri polițiștii au folosit și armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de armă înspre pneurile autovehiculului.

După ce a scăpat de barajul poliției, la scurt timp după șoferul ar fi pierdut controlul volanului, și s-a izbit de un copac. Acolo a abandonat mașina și a fugit spre pădure. Acolo a stat ascuns timp de aproape 5 ore.

În tot acest timp, polițiștii l-au căutat folosindu-se inclusiv de un câine de urmă. Sursele noastre spun că individul s-a folosit de ”arta camuflajului” văzut se pare în filmele cu celebrul Rambo, el ”îngropându-se” pur și simplu în frunze. Ar fi trecut pe lângă el pănă și câinii de urmă ai poliției.

În cele din urmă doi pădurari din zonă au venit în ajutorul poliției și s-au folosit de niște lunete cu termoviziune! Așa au reușit să îl prindă pe individ și să-l predea poliției.

Dar cine este ”Rambo” care a pus pe jar 5 ore întreaga poliție din Maramureș? Un bărbat din Vama, județul Satu Mare. Acum el se află la sediul Poliției Seini pentru audieri.

Ce spune Politia:

Azi, 28 noiembrie, la ora 12.55, în timp ce polițiștii din Seini efectuau serviciul de patrulare, pe raza localității Viile Apei, au observat că din sensul opus se deplasează un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În acel moment s-au efectuat semnale regulamentare de oprire a autoturismului în cauză, însă conducătorul autoturismului nu a oprit și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, folosind semnalele luminoase și acustice din dotarea autospecialei, prin localitatea Viile Apei, iar apoi prin orașul Seini, unde și-a continuat deplasarea pe un drum neamenajat care duce spre o pădure.

După aproximativ 500 de metri autoturismul urmărit de polițiști a intrat frontal într-un copac, iar conducătorul autoturismului a deschis portiera și a fugit.

Pe timpul urmăririi, polițiștii au folosit armamentul din dotare, în încercarea de a opri autoturismul urmărit.

Au fost constituite echipe complexe de cercetare, care au procedat la căutarea bărbatului în zona împădurită, sprijiniți și de un cuplu chinotehnic al unității canine, în paralel cu efectuarea investigării tehnico-științifice a locului faptei.

Bărbatul, identificat ca fiind în vârstă de 24 de ani, din județul Satu Mare, a fost găsit și a fost condus la sediul poliției.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat – art. 229 alin. 1 lit. d și alin. 2 lit. b Cod penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat – art. 334 alin. 1 Cod penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, art. 335 alin. cod Penal.

ACTUALIZARE

Fața de tânărul de 24 ani din județul Satu Mare, care în cursul zilei de azi a condus un autoturism neînmatriculat, fără să dețină permis de conducere și care este cercetat și pentru furt calificat, polițiștii din Seini au dispus măsura reținereii pentru 24 ore.

Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și