Subiectul a fost pus pe tapet de către jurnalistul Sabin Orcan în emisiunea „X-press”, emisiune difuzată pe postul B1 TV în ziua de 29 octombrie a.c., orele 19:00.

Jurnalistul Sabin Orcan a arătat că PNL nu se poate erija în partidul care promovează „o altfel de politică”, atât timp cât păstrează în partid în funcții de conducere și ca posibili candidați la alegerile locale din 2016 persoane certate cu legea.

În emisiune a fost pus în discuție cazul președintelui PNL Maramureș, Ovidiu Nemeș, care, deși este trimis în judecată de către DNA în două dosare penale de corupție, se bucură în continuare de susținerea președintelui PNL, Alina Gorghiu.

Jurnaliștii aflați în platou s-au arătat indignați de faptul că Alina Gorghiu a refuzat să răspundă în Conferința de presă de la sediul PNL Maramureș din data de 17 octombrie 2015 întrebării adresate de către jurnaliștii Sighet 247, prin care i se cerea să explice de ce nu se aplică statutul PNL și în cazul lui Ovidiu Nemeș și de ce acesta se bucură în continuare de susținerea partidului.

Analistul politic Andreea Pora a afirmat că Alina Gorghiu se comportă „ca mortul în păpușoi”, susținându-l pe Ovidiu Nemeș în funcția de președinte al PNL Maramureș. Totodată aceasta a mai arătat că PNL nu este cu nimic mai bun decât PSD, atât timp cât păstrează în funcții de partid astfel de oameni.

Un alt invitat din platou a arătat că Ovidiu Nemeș derulează diverse afaceri prin intermediul soției sale, având în proprietate „o flotilă de autocamioane și o herghelie de cai de rasă”, printre altele.

Realizatorul emisiunii „X-press”, Sabin Orcan, a îndrumat-o pe președinta PNL Alina Gorghiu să acceseze site-ul oficial al Direcției Naționale Anticorupție (www.pna.ro) și să scrie numele lui Ovidiu Nemeș în căsuța de „Căutare” și se va convinge că informațiile furnizate de către jurnaliștii Sighet 247 sunt adevărate: Ovidiu Nemeș este într-adevăr trimis în judecată de către DNA în două dosare de corupție.

Redăm mai jos fragmentul VIDEO din cadrul emisiunii „X-press”. Vezi VIDEO până la capăt.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și