Oamenii povestesc că de mulți ani n-au mai văzut o asemenea manifestare violentă a naturii. Stratul de grindă depus la sol a măsurat câțiva centimetri. Apa a intrat în curțile și casele oamenilor, iar pe ulițe au măturat totul din cale.

Unitățile Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au intervenit după încetarea potopului, sărind în ajutorul oamenilor care au avut de suferit. Urmează să se facă inventarul dezastrului și să se stabilească pagubele.

ACTUALIZARE

“Astăzi, 09 aprilie, în jurul orei 19.00, dispeceratul ISU Maramureș a fost anunțat despre faptul că în orașul Târgu Lăpuș în urma unor ploi abundente există riscul ca mai multe gospodării să fie inundate. În cel mai scurt timp a fost alertat tot personalul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuș. În zona lacului de agrement Lighet exista posibilitatea ca 10 locuințe, în care se aflau 20 de persoane, să fie evacuate deoarece apa lacului ar putea trece peste dig. În acest moment nu se evacuează nici o persoană, deoarece apele sunt în scădere. Tot în această zonă au existat 4 persoane, 2 adulți și 2 copii, care au rămas izolați, dar aceștia au fost evacuați cu ajutorul unei mașini de teren aparținând Clubului 4X4 Baia Mare. Pompierii rămân la fața locului pentru a monitoriza zona.

În localitatea Boiereni sunt 4 anexe inundate, iar în acest moment militarii acționează cu motopompe pentru evacuarea apei. De asemenea, în localitatea Dămăcușeni, 2 persoane, care au încercat să treacă râul Lăpuș cu un tractor, au fost surprinse de viitură și au rămas blocate în mijlocul râului. Pompierii au reușit să îi aducă în siguranță la mal.

În zona afectată de inundații s-au deplasat prefectul județului Maramureș, grupa operativă și inspectorul șef al ISU Maramureș”, se arată în comunicatul transmis în seara zilei de sâmbătă de ISU Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și