Autoritățile au fost anunțate, însă răspunsurile primite sunt halucinante: vom veni la fața locului abia luni (bugetarii sunt liberi)!!!!

”Din cauza unui protejat care excavează de peste 10 ani pe raza comunei Remetea Chioarului în urmă cu câteva ore s-a spart digul de la Balta Mare administrat de către Primăria Remetea Chioarului. Acum se va sparge și digul de la Balta Mircea, o proprietate privată. Nu știm la cine să mai apelăm deoarece am făcut plângere anul trecut la Postul de Poliție din Remetea Chioarului și nici până astăzi nu s-a primit niciun răspuns. Am aflat, pe surse, că ar fi pe rol câteva dosare penale pentru excavații neautorizate.S-a sesizat și dispeceratul de la Apele Romîne, dar ni s-a transmis că nu au pe cine trimite până luni. Am chemat poliția la fața locului pentru a constata și deocamdată nimic. Vom pierde o cantitate impresionantă de pește și chiar pe nimeni nu interesează.

Am vorbit și cu cel care a excavat acolo și l-am rugat să vină să rezolve problema. Mi-a spus că nu poate să intervină pentru că nu are autorizație și poate vine cineva în control. Este inadmisibil ce se întâmplă” ne-au transmis cititorii noștri.

Până în acest moment cele mai mari pagube (unde este spărtură cea mai mare a digului) sunt la Lacul Primăriei. Nu se poate estima clar deoarece peștele nu se poate observa fiind apa tulbure. Cert este că peștele trece prin breșe din dig. Pe de altă parte, în lacul privat există conform informațiilor de până acum exemplare de pește extrem de valoroase. Un singur exemplar poate ajunge și la 1.000 de euro/bucată.

Așteptăm și un punct de vedere al instituțiilor abilitate, notează vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet