Mai multe persoane din localitatea Stâna au ajuns la Spitalul Județean Satu Mare și au cerut să fie lăsate să intre în unitatea medicală după ce o tânără de 20 de ani, însărcinată, a decedat. La fața locului au fost trimise mai multe forțe de ordine.

Aproximativ cincizeci de persoane din localitatea Stâna s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare și au cerut să fie lăsate să intre în unitatea medicală.

Sătmărenii se declară revoltați de faptul că o tânără de 20 de ani, însărcinată în luna a șasea, a ajuns, în urmă cu șase zile la spital, iar în urmă cu o oră a fost declarată decedată. Nici copilul pe care îl aștepta nu a supraviețuit.

Potrivit familiei, Denisa a fost adusă la spital chiar de către soț, în urmă cu șase zile, având simptome de ușoară răceală. Tânara tușea, au spus aparținătorii.

Soțul susține că a vorbit cu Denisa în această dimineață, aceasta se simțea bine și dorea să se întoarcă acasă. Pe după masă tânăra se afla deja în comă indusă, intubată și mutată pe secția de Terapie Intensivă.

Familia susține că tânăra a avut șase teste Covid-19 negative, iar un al șaptelea test a venit înapoi pozitiv. Aparținătorii sunt supărați și pe faptul că nu s-a cerut acordul familiei pentru intubarea tinerei, care a ajuns pe secția de Terapie Intensivă.

Pentru a prevenit eventualele conflicte, și din cauza situației tensionate, unitatea medicală este păzită de polițiști, jandarmi și mascați.

Unul dintre polițiștii prezenți la fața locului a reușit să detensioneze situația, dând dovadă de foarte mult tact în discuția cu zecile de persoane nervoase.

Surse medicale au declarat pentru PresaSM că tânăra de 20 de ani, însărcinată, s-a prezentat pe data de 9 octombrie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. În urma testării PCR, rezultatul a venit înapoi pozitiv la infecția cu SARS-Cov 2, iar tânăra a fost transferată la Spitalul de Boli Contagioase.

Trei zile mai târziu, pe 12 octombrie, Denisa a fost transferată pe secția de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Județean Satu Mare. Aceasta a refuzat intubarea dar și masca de oxigen, spun autoritățile pentru PresaSM. Deja tânăra avea o saturație de 70%, mai precizează surse medicale. Potrivit informațiilor PresaSM, tânăra era nevaccinată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și