Spitalul municipal Sighet a primit o amendă de 10.000 de lei de la DSP după ce nu a utilizat deloc biocide, nici măcar produsele Hexi Pharma. În plus deşeurile medicale erau ţinute în condiţii improprii susţin inspectorii sanitari, arată B1 TV.

„Controlul a avut loc la sfârșitul lunii aprilie și a fost efectuat pentru a verifica niște neconformități constatate în controalele anterioare și pentru că colegii mei au spus că o parte din acestea nu au fost rezolvate, a fost dată această amendă”, a explicat Carmen Sima, director DSP Maramureș.

„Deșeurile erau depozitate necorespunzător, trebuiau făcute niște lucrări de siguranță în blocul alimentar, lipseau biocide și antiseptice din anumite săli de tratatemente și secții, iar spațiile din secțiile de interne, ORL, Oftalmologie, Psihiatrie bărbați, nu fuseseră igienizate așa cum fusese stabilit la controalele din luna marte”, a adăugat aceasta.

„Nu putem spune că spitalul nu are biocide sau antiseptie pentru mâini, ci nu erau prezente în toate sălile de tratamente”, a continuat directorul DSP Maramureș.

Carmen Sima a continuat prin a explica că, în mod normal, un antiseptic pentru mâini trebuie să stea acolo unde personalul se spală pe mâini. Aceasta a adăugat că instrumentarul nu a fost verificat, dar și că este pentru prima dată când s-a aplicat o pedeapsă atât de mare pentru nerespectarea termenelor.

De altfel, amenda a fost deja plătită.

Sighet247

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și