La trecerea pentru pietoni situată pe strada Dragoș-Vodă din municipiu și prevăzută cu relantoare de viteză (limitatoare fizice), polițistul de la volanul autospecialei a decis că este mai comod să evite relantoarele, ocolindu-le pe trecere (vezi VIDEO 1). Ba, mai mult, după cum se poate vedea din video atașat, din sensul opus veneau alte autovehicule, existând riscul producerii unui eveniment rutier.

Parcurgerea unei treceri de pietoni pe sens opus este asimilată conform OUG 195 / 2002 cu depășirea pe trecerea pentru pietoni, manevră interzisă și sancționată cu amendă contravențională și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.Oare ce ar face polițistul aflat la volan dacă ar vedea un alt șofer făcând această manevră interzisă? Cel mai probabil ar aplica legea, ca un zmeu corect ce este. Să sperăm că legea se aplică și lui.

Continuând deplasarea, autospeciala de poliție a circulat cu viteză foarte redusă, între 20 - 30 km/h, stânjenind circulația. După ce autospeciala de poliție a traversat trecerea la nivel cu calea ferată din apropierea stației CFR „Cămara Sighet”, aceasta și-a continuat deplasarea cu viteza de 15 km / h. În acel moment subsemnatul m-am angajat în depășirea acesteia, după ce în prealabil am semnalizat această intenție. În acel moment, polițistul aflat la volanul autospecialei a decis să accelereze brusc, pentru a nu îmi permite să efectuez depășirea în condiții de siguranță, ajungând brusc la viteza de 60 km/h, motiv pentru care am decis să renunț la efectuarea manevrei de depășire și m-am reîncadrat în spatele acesteia. Accelerarea autovehiculului depășit este de asemena o manevră interzisă de legislația rutieră (vezi VIDEO 2).În continuare, în zonele cu linie continuă, autospeciala de poliție s-a deplasat cu viteză de sub 30 km / h. Singura explicație pe care o am pentru această șicanare în trafic, este că echipajul de poliței spera să mă enervez și să îi depășesc fie cu viteză mai mare decât cea maxim admisă, respectiv încălcând marcajul continuu, pentru a mă sancționa și suspenda eventual și permisul de conducere.

Foarte mulți dintre noi nu mai reușim să înțelegem care este rolul polițistului până la urmă. Să ajute pe cei în nevoie și să prevină faptele antisociale sau să le înfăptuiască ei înșiși și să îi provoace pe alții să le înfăptuiască pentru a putea astfel aplica sancțiuni abuzive.

În cursul zilei de mâine voi reveni cu un articol în care voi arăta cum o doamnă agent principal șef din cadrul Poliției Sighet mă agasează și tracasează aproape zilnic în ultima lună.

Sighet 247 a solicitat un punct de vedere oficial către IPJ Maramureș cu privire la cele relatate în acest articol.

ACTUALIZARE IPJ Maramureș

În urma apariției în mediul on-line a articolului cu titlul: "VIDEO: SIGHET - Autospecială de poliție încalecă limitatoarele de viteză la trecerea pentru pietoni și apoi mă șicanează în trafic", Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de verificări prin Serviciul Rutier, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

ACTUALIZARE: VIDEO: SIGHET - Autospecială de poliție încalecă limitatoarele de viteză la trecerea pentru pietoni și apoi mă șicanează în trafic

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și