Ieri, 21 octombrie a.c., la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 05.30, un echipaj al politiei de frontiera a identificat in trafic, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, un autoturism, marca Audi A8, cu numere de inmatriculare romanesti, al carui conducator auto era banuit ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

Politistii de frontiera au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri la control autoturismul in cauza.

Masina a oprit in spatele autospecialei politiei de frontiera, iar in momentul in care unul dintre lucratorii nostri s-a indreptat catre autoturism pentru efectuarea controlului, conducatorul auto a demarat in tromba, acrosand usor autospeciala politiei de frontiera si ulterior, un alt autoturism parcat pe marginea partii carosabile.

Deoarece masina s-a oprit, soferul a abandonat mijlocul de transport si a incercat sa fuga, insa a fost urmarit si retinut de catre politistii de frontiera.

La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au constatat ca aceasta era plina cu tigari, fapt pentru care persoana in cauza, identificata ca fiind cetateanul ucrainean Vasyl D., de 26 ani si autoturismul au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

Astfel, in urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 259.000 tigarete (12.950 pachete cu tigari) de provenienta ucraineana, in valoare totala de 115.000 lei.

Pe timpul efectuarii cercetarilor, au fost descoperite in autoturism doua placute de inmatriculare ucrainene, iar in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca placutele de inmatriculare aplicate pe masina apartin unui alt autoturism.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

De asemenea cetateanul ucrainean mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, fiind retinut pentru 24 de ore, urmand ca, in cursul zilei de astazi, sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Totodata, autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului, in vederea continuarii cercetarilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și