Primăria Sighet a luat primele măsuri pentru a remedia situația, în sensul că a comandat o expertiză la pod, pentru a vedea cât ar costa reparațiile. Banii, însă, sunt mulți, iar soluția ar fi Guvernul României.

“Situația podului istoric peste Tisa nu este foarte bună. El a fost gândit inițial ca o punte de legătură între noi și Ucraina. Între timp, a fost transformat și s-a acceptat trafic auto până la 3,5 tone. Din păcate a cedat, s-a înclinat. A venit și războiul și nu a mai verificat nimeni acest tonaj, s-a trecut cu cantități mari de alimente, medicamente, tot ce a fost nevoie.

În luna aprilie am comandat o expertiză, iar aceasta a fost finalizată și pentru reabilitarea integrală a podului ar fi necesară suma de 25 milioane lei, aproximativ. Cea mai mare parte de bani, adică 13 milioane lei, ar merge către lucrări la pragul de fund. Am înștiințat Prefectura, Consiliul Județean și Guvernul României. Am inițiat și un proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea acestor bani din fondul de rezervă al Guvernului, pentru reabilitarea în regim de urgență a acestui pod. Așteptăm acum viitoarele ședințe de Guvern să intre pe ordinea de zi. În luna august am trimis acest proiect” – a spus primarul Vasile Moldovan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și