În dimineața zilei de 31 decembrie 2014, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenineţă ucraineană.

Astfel, în jurul orei 8.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat pe direcţia localităţii Rona de Sus, într-o zonă muntoasă împădurită, două atelaje hipo în care se aflau patru persoane şi se deplasau către interiorul țării. În acestea au fost observate mai multe colete voluminoase.

La faţa locului a fost solicitată echipa de intervenţie care a procedat la reţinerea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus au fost trase 10 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acţiunii au fost reţinuţi trei bărbaţi, cetăţeni români, identificaţi ca fiind Vasile C., Ioan C. şi Ilie G., cu vârste cuprinse între 25 şi 59 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra celor două atelaje hipo, în acestea au fost descoperite 60 de colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.
Țigările, precum și persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conţin 29.830 pachete ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 267.000 de lei.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și