Un autobuz aflat in trafic lasa in urma sa un nor negru de fum, densitatea acestuia fiind suficient de ridicata pentru a periclita siguranta participantilor la trafic ce ruleaza in spatele sau. Pasagerii din masinile ce urmeaza autobuzului sunt siderati de cantitatea de noxe dispersate in eter, intrebandu-se cum e posibil ca un astfel de vehicul sa circule pe soselele din Romania.

Paradoxal, autobuzul nu este unul gasit pe marginea drumului sau luat de la dezmembrari, ci face parte din parcul auto al municipiului Sighetu Marmatiei, despre care aflam, sub semnul aceluiasi paradox, ca a fost primenit prin oaresce “program de reabilitare a transportului local”, dupa cum ne arata tipla informativa lipita pe luneta. Daca asa arata toata “flota” sigheteana la cel mai inalt nivel, e clar ca investitia trebuie sa fie una deosebita, ce a meritat toti banii.

Felicitam administratia locala sigheteana pentru felul exemplar de a risipi bugetul municipiului, cu recomandarea de a renunta la vehiculele propulsate cu carbune, trecand intr-o fericita zi si pe modul eco, macar ca un exemplu de una practica pentru sighetenii ai caror bani se investesc in proiectele orasului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și