Asta în ciuda faptului că în instrucțiunile primite odată cu buletinul de vot scrie clar că, odată aplicat, autocolantul nu mai poate fi dezlipit fără a nu conduce la distrugerea acestuia. În replică, Florin Mituleţu, preşedintele AEP a explicat la Digi24 că nu există nicio posibilitate de fraudare a votului.

Referitor la această situaţie, Florin Mituleţu, preşedinte AEP, a explicat la Digi24 că instrucţiunile precizează clar că mutarea autocolantului poate deteriora buletinul de vot. Dacă cineva îl mută, o face pe propria răspundere, a adăugat el.

În plus, Mituleţu a explicat că nu există nicio posibilitate de fraudare a votului, întrucât toate plicurile stau sigilate până după ora 21.00, când începe numărarea buletinelor de vot pe aceeaşi procedură şi în acelaşi timp ca şi în ţară.

„Lucrurile demonstrate în clip sunt destul de interesante, deoarece instrucţiunile noastre spun clar că poţi deteriora buletinul de vot dacă muţi autocolantul.

Mutarea, aşa cum am văzut, e posibilă, dar din momentul în care ai băgat buletinul cu opţiunea pe un candidat, acesta pleacă sigilat către ţşară. Toate buletinele pentru votul prin corespondenţă sunt deschise în aceeaşi procedură ca şi în ţară.

VIDEO: Situație GRAVĂ - Un român din Marea Britanie arată că autocolantul „votat” se poate dezlipi şi muta

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și