Ministrul interimar al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că din 8 noiembrie elevii din învăţământul de stat revin la cursuri. În cursul zilei de vineri, 5 noiembrie, urmează să se stabilească scenariul după care se va face revenirea la cursuri: fizic sau online în funcţie de situaţia epidemiologică.

Sorin Cîmpeanu a anunţat că s-a luat decizia de a reduce numărul de teze pe care elevii le vor susţine în primul semestru din anul şcolar 2021 – 2022.

„Vom avea doar doua teze la clasa a VIII-a, iar la liceu doar trei teze în loc de patru”, a spus ministrul Educaţiei.

Am considerat necesar sa aducem clarificări pentru că sistemul de educație este cel mai mare sistem public în orice stat. Este normal, este firesc pentru orice părinte, elevi și profesori să știe și să aibă un minim de predictibilitate, atât cat ne poate asigura evoluția epidemiologică.

Două săptămâni de vacanță este maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă, fără ca elevii să aibă datele examenelor naționale modificate. Drept urmare, în 8 noiembrie școala va începe. Există un document, o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului sănătății . ministrul educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform

Vom avea consultări cu cei din Ministerul Sănătății pentru a vedea exact modul în care va începe școala pe 8 noiembrie.

Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă să spunem în situație de jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poate funcționa cu prezență fizică acele școli. Nu se va ajunge la această situație .

Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis împreună cu colegii mei de Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa VIII-a vom avea un număr de două teze, în loc de trei teze. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei.

Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim despre elev de gimnaziu, fie că vorbim de cei de liceu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și