Acesta a încărcat pe YouTube o nouă variantă a clipului „Soy un rumano en Madrid“, în care apare de la început precizarea că este vorba de o parodie. În video, românii sunt prezentaţi - într-o notă comică, după cum susţine autorul - ca nişte hoţi de buzunare şi prostituate ce au invadat Spania.

„Era de aşteptat ca unii să interpreteze greşit noul meu videoclip, mai ales românii, care nu înţeleg ce e aceea o parodie. Eu credeam că românii vor iubi acest clip, pentru că vorbeşte şi despre Hagi, Mondialul din 1994, despre «s*gi p**a», despre manele, mici şi sarmale, lucruri pe care numai românii le înţeleg. Ce se întâmplă? Nu mai ştiu ei să aprecieze o glumă?“, a scris Torbe pe blogul lui.

Într-un interviu acordat pentru Vice.com, spaniolul spune că „românii nu sunt ca în clip“. „Spaniolii s-au distrat (când au văzut filmuleţul – n.r.), dar asta pentru că mă cunosc bine şi ştiu deja că tot ce fac nu duce lipsă de umor. Prietenii mei români au râs cu poftă, au înţeles că este o glumă. Şi aşa ar trebui să-l consideraţi toţi, nu să-l luaţi personal. Normal că românii nu sunt ca în clip! (...) Românii nu sunt o problemă pentru Spania, eu îi găzduiesc liniştit la mine în casă, mai ales gagicile frumoase“, a spus el.

„Am vrut să arăt cum e să trăieşti ca român în Madrid, într-o cheie umoristică. Am vorbit despre cum le suflă femeile spaniolilor, cum îi enervează să li se tot spună că sunt vampiri şi despre «s*gi p**a». Am înjurat românii şi în viaţa reală, dar numai în glumă şi ei au râs. Dar niciodată nu am spus «s*gi p**a» unei românce, ar fi fost lipsă de respect. Piesa este o parodie care nu a fost gândită să supere pe cineva“, a mai declarat Torbe pentru Vice.com.

Clipul a strârnit indignarea comunităţii româneşti din această ţară, iar FADERE (Federaţia Asociaţiilor Româneşti din Europa) a cerut YouTube interzicerea melodiei „Soy un rumano en Madrid”, care „încearcă să dezbine armonia şi aşa destul de fragilă între români şi spanioli“.

Torbe este actor porno, producător şi, mai nou, cântăreţ

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și