Aceasta este prima misiunea complet privată în orbita Pământului derulată de SpaceX.

Nava companiei Space X, cu echipaj exclusiv civil, a decolat cu succes în urmă cu câteva ore. Cei patru turişti de la bord vor rămâne pe orbită până sâmbătă. Dacă astfel de zboruri vor avea succes, se vorbeşte inclusiv de crearea unei staţii spaţiale care să servească drept hotel.

În următoarele trei zile, echipajul va face de 15 ori înconjurul Pământului, timp în care va efectua câteva experimente ştiinţifice.

Nava a decolat de la Kennedy Space Center, din Florida.

Jared Isaacman, fondatorul şi directorul executiv al companiei din domeniul comerţului online Shift4 Payments, va fi liderul echipajului, alături de el sunt Hayley Arceneaux (o supraviețuitoare a cancerului și asistentă medicală), Sian Proctor (profesoară de geologie) și Christopher Sembroski (inginer de date).

În următoarele 3 zile, pasagerii vor pluti în capsulă, în timp ce aceasta va da ocolul pământului la fiecare 90 de minute, cu o viteă de aproximativ 27.360 de kilometri pe oră, pe o orbită joasă, la aproximativ 570 de kilometri altitudine.

Echipajul va reintra în atmosferă după trei zile și este programată să amerizeze în Oceanul Atlantic în largul coastelor Floridei.

Cei patru membri ai echipajului s-au pregătit 5 luni de zile, dar sistemele informatice de la bord vor fi supravegheate de echipele SpaceX de la sol.

Misiunea este o etapă importantă pe piaţa turismului spaţial, după un deceniu de pauză. După această misiune vor avea loc două vizite private pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) - una în octombrie, cu un regizor rus de film şi o actriţă, şi o a doua în perioada Anului Nou.

În capsulă nu există locuri speciale pentru dormit, iar unica toaletă este separată de restul spaţiului printr-o perdea. De asemenea, meniul turiştilor spaţiali este cât se poate de limitat. Se pot hrăni doar cu pizza rece şi mâncare deshidratată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!