"Statuia Libertății este deschisă", se putea citi pe bannere mari afișate pe strada principală care duce la faimosul obiectiv turistic.

"Oamenii sunt bucuroși, îmi pun întrebări", a afirmat Marco Bedoya, un ghid care lucrează pentru Statue Cruises, compania de nave care transportă vizitatorii pe insula unde se află statuia.

Înainte de această redeschidere, compania sa fost nevoită să ofere în schimb un tur în portul New York.

Statuia Libertății va fi deschisă până joi, în baza unui acord între serviciile parcurilor naționale și statul New York, care a oferit 370.000 de dolari pentru redeschiderea monumentului și compensarea pierderilor generate de închiderea sa.

Parcurile naționale, închise în urma paraliziei unei părți a administrațiilor federale de la 1 octombrie, în lipsa unui consens între aleșii din Congres privind finanțarea acestora, au încheiat acorduri cu alte state, precum Arizona, Colorado sau Utah, pentru a redeschide unele obiective turistice, precum Marele Canion.

Statuia Libertății a mai stat închisă timp de opt luni, după trecerea uraganului Sandy, în octombrie 2012.

Peste 400 de obiective turistice controlate de guvernul federal au fost închise din cauza blocajului bugetar. Această situație costă 152 de milioane de dolari pe zi și afectează 450.000 de salariați americani, potrivit US Travel Association.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet