Animalele suferă de sete, de foame și de frig chiar în aceste momente, pe acel vapor scufundat doar parțial și înfipt într-un banc de nisip, susține un ONG de protejare a animalelor.

„Autoritățile nu fac nimic pentru că nu le pasă, iar noi și alte organizații de protecție a animalelor pentru că nu suntem lăsați de autorități”, acuză ONG-ul Vier Pfoten pe pagina de Facebook Letea Wild Horses.

Organizația susține că încă de duminică a început să dea telefoane la ISU Dobrogea, la DSVSA Constanța și chiar premierului Ludovic Orban însuși. „Nimeni nu ne-a răspuns la telefon. Când ni s-a răspuns, ni s-a spus deja celebrul ”închideți, că vă sunăm noi”. Nu ne-a mai sunat nimeni”, scriu cei de la proiectul Letea Wild Horses.

„Cerem pe această cale ISU și guvernului Orban să ia măsuri URGENT pentru evitarea unei noi tragedii de pe urma căreia imagina României va avea de suferit în plan internațional: fie să intervină CÂT MAI REPEDE pentru salvarea oilor aflate încă în viață, fie măcar să ne răspundă la apeluri și să ne permită nouă să încercăm să le salvăm”, spun apărătorii animalelor.

ONG: Scene de groază cu animalele prinse în nava scufundată

Și o altă organizație internațională de salvare a animalelor susține, după ce nava cu 14.000 de oi s-a răsturnat în Portul Midia, că animalele moarte plutesc pe apă, iar luni nu a avut loc nicio operație de salvare.

Gabriel Păun, directorul organizației pentru Europa a organizației „Animal International“, a descris scenele de groază cu animalele prinse în nava scufundată ca într-un sicriu de tablă: „Imaginile pe care le-am obținut includ mii de animale prăbușite în pereții laterali ai vasului înainte ca acesta să intre sub apă și animalele să se înece, urmate de filmări de astăzi dimineață cu animale moarte plutind pe apă. Nava a fost abandonată pe timpul nopții, iar dimineață nu s-a efectuat nicio operațiune de salvare pentru bietele animale”, a declarat Gabriel Păun, citat de Mediafax.

Reprezentanții organizației cer o anchetă comună a Ministerului Agriculturii și a celui al Transporturilor, pentru a se afla cine a greșit în acest caz. „Suspectăm o supraîncărcare a navei și o proastă distribuție a greutății care au dus la înclinarea decisivă a navei și răsturnarea pe o parte”, spun ONG-iștii.

Gabriel Păun a arătat că o astfel de situație nu ar fi avut loc dacă România ar exporta carne, și nu animale vii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și