Manifestanţii au denunţat costul zidului, a cărui construcţie a început luni, precum şi impactul său asupra imaginii ţării, relatează Euronews în pagina electronică.

"Nu ştiu dacă acest zid va fi cu adevărat construit, încă mai sper că nu. Acesta costă extrem de mult, beneficiul său real este nul, pune Ungaria într-o situaţie şi mai stânjenitoare, va izola şi mai mult ţara noastră, deci cred că nu are sens", a declarat un protestatar.

Participanţii la manifestaţie au demolat un gard simbolic şi au declarat că oricât de înalt ar fi, zidul construit la frontiera cu Serbia nu va împiedica oamenii să fugă din calea războiului.

Lucrările au început luni la frontiera de sud a Ungariei, pentru moment fiind vorba doar de testarea diferitelor materiale. Militarii au început să sape tranşee, iar zidul va fi construit de deţinuţi de-a lungul celor 175 de kilometri ai frontierei cu Serbia.

La sfârşitul săptămânii trecute, peste 2.000 de imigranţi clandestini au fost reţinuţi în Ungaria.

Julia Ivan, din cadrul Comitetului Helsinki ungar, a declarat că, prin noile legi referitoare la migraţie, Ungaria a "ieşit din rândul ţărilor europene civilizate", relatează agenţia MTI. Ea a apreciat că este cinic să califici persoanele care fug din calea războiului drept imigranţi economici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și