Ieri, 7 septembrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Onceşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Opel, cu număr de înmatriculare specific Franţei.

Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de către poliţiştii de frontieră continuându-şi deplasarea în mare viteză, fapt pentru care lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii care a fost blocată după aproximativ 300 de metri.

În acel moment şoferul a ieşit din autoturism şi a încercat să fugă, însă acesta a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră.

La controlul efectuat asupra maşinii, în portbagajul acesteia au fost descoperite 4 colete care conţineau cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.600 lei.

Conducătorul auto, identificat ca fiind Gheorghe A., de 37 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet